Wandeltochten

De Wandeltochten zijn informatieve en interactieve wandelroutes met Groesbeekse thema’s, die in en rondom Groesbeek lopen. Deze tochten variëren niet alleen in thema. Ook het aantal kilometers en waar je in Groesbeek gaat wandelen zijn anders. Wat de wandelroutes wel gemeen hebben met elkaar is dat ze langs de mooiste plekjes van Groesbeek komen en dat de thema’s zich in het verleden afspelen. Wat deze thema’s precies zijn, zie je hieronder.

Det de Vuurbal

De route van Det de Vuurbal laat je in de voetsporen van Groesbeeks bekendste bezembinder lopen en neemt je mee door de geschiedenis van de Groesbeekse Bezembinders.

Gedropt in Groesbeek

De wandeltocht 'Gedropt in Groesbeek' neemt je mee terug naar 17 September 1944. Je komt uit de lucht vallen en maakt voor het eerst kennis met Groesbeek. Wat gebeurt er? Wat doe je en vooral; welke keuzes maak je?

Het gezicht van de Bevrijder

'Het gezicht van de Bevrijder' speelt zich ook in WO2 af. Groesbeek is bevrijd, maar aan de Duitse kant staat zwaar geschut opgesteld. Een geallieerd offensief wordt voorbereid. Wie is die bevrijder, hoe loopt dit af en wat betekent dit voor jouw toekomst?

De smokkelbende op pad

'De smokkelbende op pad' vertelt het verhaal van een arm Duitsland tijdens de 1e wereldoorlog. Nederland blijft neutraal, maar de armoede in het naburige Duitsland maakt de uitdaging om te gaan smokkelen erg aantrekkelijk. Durf jij dit aan? En lukt het jou om hier genoeg aan te verdienen?